30 november 2004

 

Vlaams Belang stelt Vlaamse dotatie veilig


Is het Vlaams Belang een nieuwe partij? Dan heeft het Vlaams Belang geen recht meer op een dotatie volgens de juridische dienst van het Vlaams Parlement. Is het Vlaams Belang in werkelijkheid het Vlaams Blok gebleven? Dan kan volgens dezelfde dienst de dotatie tijdelijk ingetrokken worden na het arrest van Cassatie.

Uiteindelijk ligt de waarheid natuurlijk in het midden: het Vlaams Blok/Belang is hetzelfde gebleven, maar toch ook weer niet dezelfde partij als voorheen. Hetzelfde kan trouwens gezegd worden van de metamorfoses van CVP/CD&V, SP/SP.A, PVV/VLD, Agalev/Groen!, VU/NV-A, VU-Spirit.

Het was niet verwonderlijk dat de linkse partijen SP.A-Spirit en Groen! er als de kippen bij waren om hun concurrent aan de andere kant van het politieke spectrum op droog zaad te zetten. Het is ronduit onkies te noemen dat politieke concurrenten kunnen beslissen over de dotatie van een andere partij. Het is dan ook prijzenswaardig dat CD&V, VLD en NV-A hier niet hebben in willen meespelen. Zoals Filip Dewinter het terecht stelt, heeft het gezond verstand in deze gezegevierd.

Afwachten evenwel wat er zal gebeuren in het federale parlement. Zullen de PS en andere franstalige partijen zich geroepen voelen om daar een gelijkaardig nummer op te voeren. Laat ons omwille van de politieke zindelijkheid hopen van niet.

# posted by Peter Fleming @ 6:21 p.m.

|

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Google
Web deanderekijk.blogspot.com