13 december 2004

 

De grote sprong voorwaarts!


Bij de VLD-voorzittersverkiezingen is gebleken dat de verliezende kandidaten geen bezwaar maken tegen een samenwerking met het Vlaams Belang. Runner-up Jean-Marie Dedecker pleitte er zelfs voor om hierover eens de mening te vragen van de VLD-leden. Het debat rond het doorbreken van het cordon sanitaire was hiermee weer eens nieuw leven ingeblazen.

De afgelopen dagen werd weer het grof geschut ingezet tegen de onverlaten die zoiets in hun hoofd hadden gehaald: vrijdagavond peilden Polspoel & Desmet naar het zwarte gehalte van Hugo Coveliers, zondagmorgen was het de beurt aan Jean-Marie Dedecker in De Zevende Dag. Telkens keek Filip Dewinter geamuseerd toe. Op de radio wist de commentator van het congres van het Vlaams Belang de luisteraar te vertellen dat het Vlaams Belang nog altijd dezelfde partij is als het Vlaams Blok. Steve Stevaert was van hetzelfde gedacht, kondigde om dat te onderstrepen aan het in de toekomst nog enkel over VB te willen hebben en riep CD&V en VLD nog eens op om het cordon te handhaven.

In zijn plaats zou ik hetzelfde hebben gedaan als Steve, want als het cordon blijft bestaan, dan kan de in Wallonië oppermachtige PS de regeringsvorming blijven dicteren, kan de SP-A hqar regeringswagonnetje vast blijven haken aan de PS en worden Vlaanderen en België met een centrum-links politiek beleid geconfronteerd. De rechtervleugel binnen CD&V en VLD moet ondertussen toekijken hoe hun eigen partijen steeds meer naar links moeten opschuiven om met de socialisten een regering te mogen vormen.

Hoe lang zullen ze dat nog verdragen? Ze hebben slechts één uitweg uit de impasse: de blik wenden naar rechts, richting Vlaams Belang ten einde een gezond Vlaams, rechts-liberaal en democratisch (dat zijn een pak tautologieën bij elkaar) beleid te kunnen voeren dat de economische en andere uitdagingen waarvoor we staan kan aanpakken.

De zelfverklaarde “democraten” zullen moord en brand spreken, de journalisten zullen hen graag een forum geven (wordt het niet stilaan tijd voor een alternatieve (nieuws)zender), de weldenkende opiniemakers zullen oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid, de vakbonden zullen het land platleggen, zo proberen ze altijd een centrum-rechtse, democratisch gekozen regering te ondermijnen als ze zelf eens niet via hun partijpolitieke verlengstukken aan de touwtjes kunnen trekken. Laat hen maar doen, wij hebben van hen geen lessen te leren!

# posted by Peter Fleming @ 7:19 p.m.

|

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Google
Web deanderekijk.blogspot.com