17 december 2004

 

Steve Stevaert niet te betrouwen


Deze week organiseerde de liberale denktank “Nova Civitas” in Antwerpen een debatavond met de Antwerpse vertegenwoordigers van de (centrum-)rechtse (vleugels van de) politieke partijen in Vlaanderen: Filip Dewinter (Vlaams Belang), Hugo Coveliers (VLD), Marc Van Peel (CD&V) en Bart De Wever (NV-A).

Het werd een beleefd debat waaruit niettemin bleek dat het water tussen Dewinter en de rest (vooralsnog) te diep blijft om bestuurscoalities aan te gaan. Dit belette de deelnemers echter niet om samen vast te stellen dat het cordon sanitaire links de verzekering geeft dat het kan deelnemen aan de regeringsmacht.

Op de duur zou je van minder arrogant worden, maar de grote vraag is hoe lang (centrum-)rechts dat nog zal willen verdragen. De volgens Roger Van Houtte (Gazet van Antwerpen) “platte diabolisering” van het Vlaams Belang door Steve Stevaert als de partij die een heksenjacht zal voeren tegen rechters, leerkrachten, homoseksuelen “en … journalisten (dixit Steve Stevaert)” valt niet in goede aarde bij (centrum-)rechts. Mogelijk zal het zich uiteindelijk tegen de SP-A keren.

De goed verstaander had meteen begrepen dat Roger Van Houtte bedekt verwees naar de pogingen van Steve Stevaert om via zijn connecties met leidinggevende figuren in Concentra, de uitgever van o.m. Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg, enkele hem en Patrick Janssens, de Antwerpse burgemeester, onwelvallige redacteurs, waaronder Roger Van Houtte, weg te zuiveren.

De verwijten van Steve Stevaert aan het adres van het Vlaams Belang klinken opeens dan wel heel hypocriet. Hoe kan je dan nog een politieke partij vertrouwen die zo iemand als haar voorzitter verkiest?

Update 06/01/05

Steve Stevaert verwijt het Vlaams Belang dat ze de mensen bang maakt, maar zelf kan hij er ook wat van. In een interview met Humo waarschuwt hij de leraren nog eens voor al het kwaad dat hen zal overkomen eens het VB aan de macht komt en maakt hij ouders bang voor wat het VB hun kinderen allemaal niet zal aandoen. Hoe moet je dergelijke bangmakerij benoemen? Fascisme? Al wat hij zegt, is hij zelf.
# posted by Peter Fleming @ 6:23 p.m.

|

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Google
Web deanderekijk.blogspot.com