03 december 2004

 

Verslag VRT van Kamerdebat over uitlatingen prins Filip éénzijdig


Gisteren werd eerste minister Verhofstadt door ondermeer Gerolf Annemans in de Kamer geïnterpelleerd over de uitlatingen van prins Filip. De VRT deed in haar laatavondjournaal verslag van deze interpellatie. We kregen onmiddellijk de premier te zien die het bekende standpunt herhaalde dat hij eerder via een communique had verspreid en eindigde met te zeggen dat Annemans eerder in het halfrond nog maar eens had bevestigd dat hij in werkelijkheid de desintegratie van het land en de afbraak van de instellingen nastreefde.

Wat Annemans voordien dan wel gezegd had of wat diens reactie op de uithaal van de premier was, dat lieten ze op de VRT niet zien. Tijdsgebrek mag geen excuus zijn, kwaad opzet zou deontologisch ronduit onverantwoord zijn. Ik had dan ook graag de twee kanten van het verhaal gehoord om zelf een oordeel te vellen. Het gebeurt echter al te vaak dat de burger slechts één kant van het verhaal krijgt (ik verwijs naar mijn eerdere bijdrage over de goedkopere geneesmiddelen). Het gevaar hiervan is dat de argeloze burger al snel blootgesteld wordt aan demagogie tegen het separatistische VB (of tegen de inhalige pillenbedrijven).

Het Vlaams Belang kan je inderdaad niet van veel gehechtheid aan de Belgische Staat verdenken, maar de waarheid is niettemin toch meer genuanceerd dan ze op het journaal werd voorgesteld. Dat blijkt uit de lezing van het integraal verslag van de Kamerzitting. De uithaal van de premier krijgt dan eerder iets pathetisch dan dat ze een eerste minister waardig is. Lees zelf maar.

# posted by Peter Fleming @ 5:49 p.m.

|

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Google
Web deanderekijk.blogspot.com