17 maart 2005

 

Bits and pieces


- Sommigen namen hun wensen over de terugtrekking van de Italiaanse troepen uit Irak al te snel voor werkelijkheid:

"There's never been a fixed date [for withdrawal]... It was only my hope [to start withdrawing troops in September]. If it is not possible, it is not possible. The solution should be agreed with the allies." (de Italiaanse premier Berlusconi)

- Er waren geen WMD in Irak, zegt u? Time to reconsider!

- In Iran houdt het protest tegen het mullah-regime aan: begin deze week werden over het hele land meerdere deelnemers aan een pre-islamitisch feest gedood en honderden anderen gewond of gearresteerd toen het feest uitdraaide in een protest tegen het regime en vervolgens in clashes met de ordetroepen.

- Een leuk neveneffect van de Cederrevolutie in Libanon: de pro-democratie babe-watch, met dank aan de heren Bush, Blair, Howard en co.

- Paul Wolfowitz, Amerikaans onderminister van Defensie, is door president Bush voorgedragen als voorzitter van de Wereldbank, een ideaal moment dus voor de MSM om weer de gebruikelijke terminologie boven te halen: havik, neoconservatieve hardliner, enz. Ok, dat hebben we weer gehad. En nu terug jullie mand in.

- Over de gelijkenissen tussen een liberaal en een dokter:

"Wanneer de liberaal adviseert om bepaalde maatregelen niet te nemen omdat deze negatieve gevolgen zullen hebben, wordt hij gecensureerd als een vijand van het volk, terwijl de demagogen die zonder zich om de negatieve gevolgen te bekommeren juist die maatregelen aanraden, met lof worden overgoten." (Ludwig von Mises)

- Om te eindigen met de quote van de dag:

"conservatives merely think that liberals are wrong, while liberals think—really, actually think—that conservatives are evil.
And, hey, you’d do anything you could to stop evil, right?" (New Sisyphus)
# posted by Peter Fleming @ 9:24 p.m.

|

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Google
Web deanderekijk.blogspot.com