20 maart 2005

 

Terug het ouwe liedje


Grote consternatie in weldenkend Vlaanderen: volgens Vlaams Belanger Filip De Man kan een ware moslim geen ware democraat zijn. Wim Devilder was tijdens het middag-journaal op Eén duidelijk van zijn melk en staarde met een blik vol ongeloof mijn huiskamer binnen.

Hoe kan dat nu dat moslims geen democraten zijn als ze net vandaag hun eigen vertegenwoordigers kiezen? Dat slechts één vijfde van de Belgische moslims is gaan kiezen en dat mannen en vrouwen in aparte ruimtes hun stem moesten uitbrengen, was maar een detail. En dat onlangs miljoenen Afghanen en Irakezen zijn gaan stemmen, neen, dat is een door Amerikanen opgelegde schijnvertoning.

De weldenkenden in Vlaanderen zullen elkaar nu omverlopen om te protesteren tegen de uitlatingen van De Man: stigmatisering van een bevolkingsgroep, het Belang is nog altijd het Blok,... Nu nog een klacht van het CGKR, een proces en een veroordeling en de cirkel is weeral rond.

Het is allemaal zo voorspelbaar. Ik geloof dat ze er bij het Belang om doen en nu op hun hoofdkwartier aan het uitrekenen zijn hoeveel extra stemmen ze gaan halen dankzij de media-aandacht.
# posted by Peter Fleming @ 11:06 p.m.

|

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Google
Web deanderekijk.blogspot.com