20 maart 2005

 

You are wrong, wrong, wrong!


Twee jaar geleden startte Operation Iraqi Freedom.

"Onze" openbare omroep deed weer haar uiterste best om "duiding" te geven bij deze verjaardag. Het verslag op het 7-uur journaal was weer typisch:

- te zien waren de slachtoffers van Amerikaanse bommen, maar niet die van zelfmoordterroristen die inrijden op hun eigen landgenoten.

- "berouwvolle" ex-soldaten en boze ouders van omgekomen soldaten mochten hun zegje doen, soldaten die nu in Irak gestationeerd zijn en ouders die niet wilden dat de naam van hun gevallen zoon werd gebruikt voor propaganda, kreeg je niet te horen.

- de man/vrouw in de straat die mag klagen over de zogenoemde afwezigheid van een "exit-strategie".

- de betogingen van "de bevolking" tegen Bush terwijl het beeld van je televisie vol stond van de rode vlaggen, van de spandoeken van de Socialist Party of Great Britain en van de communistische symbolen en coryfee├źn.

Ik zag zelfs een bord met daarop: "Hands off Iran and Syria". Inderdaad, laat de dictator Assad en de mullah Khamenei maar verder hun eigen en andere bevolkingen terroriseren.

Het morele bankroet van de linkerzijde is verpletterend. De vertoning die ze opvoert is beschamend en ja, gevaarlijk.

UPDATE 20/3: vandaag opnieuw wat "duiding" van "onze" openbare omroep. Terug wat "berouwvolle" ex-soldaten en boze ouders. En top of the bill, een interview met Giuliana Sgrena die uitleg wil van George W. Bush himself.
# posted by Peter Fleming @ 12:58 a.m.

|

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Google
Web deanderekijk.blogspot.com