04 april 2005

 

Europe, thy name is cowardice


Via Publius Pundit is een Engelse vertaling te vinden van een opiniestuk dat een aantal maanden geleden verscheen in de Duitse krant "Die Welt". De auteur is Mathias Döpfner, CEO van Axel Springer AG, de uitgever van o.a. Die Welt en Bild.

In een vlammend J'Accuse geeft hij Europa ervan langs voor zijn decennialange appeasement-politiek en voor een daaruit gegroeide mentaliteit die dictators zoals Saddam Hoessein vergoelijkt en tegelijkertijd mensen zoals Bush en Blair verkettert omdat ze dergelijke dictators van de macht verjagen.

Zoals Döpfner terecht stelt, zal een beleid van "tolerantie" en toegeven net de islamitische fanatiekelingen stimuleren in hun streven naar de uiteindelijke vernietiging van de Westerse beschaving.

Hoe lang zal het duren eer Europa beseft wat er op het spel staat en zich achter de anti-appeasers Bush en Blair scharen, die de uitdaging van dit langdurige conflict op zich hebben genomen en bereid zijn de lasten daarvan te dragen?

Want om het met de woorden van Friedrich Hayek te zeggen: "Wie zijn principes verraadt, die gaat naar de hel."

Update 06/04/05: zoals het spreekwoord zegt: wie (lees: Europa) bang is, krijgt ook slaag en vaak des te harder. Dit bleek duidelijk tijdens een betoging in Parijs waarbij grote bendes van "allochtone" jongeren er een sport van maakten om betogers in elkaar te slaan. Eén van de jongeren verklaarde zijn handelen als volgt:

"Another attacker explained the violence by saying that "little whites" don't know how to fight and "are afraid because they are cowards." " (hat tip: Mark op Downeastblog)
# posted by Peter Fleming @ 8:41 p.m.

|

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Google
Web deanderekijk.blogspot.com