30 mei 2005

 

There is no alternative ?


Enkele bedenkingen n.a.v. het Franse NON tegen de Europese grondwet.

De kloof tussen de Franse burger en politiek is immens. Een meerderheid van de Fransen stemde tegen, terwijl de twee grootste partijen (met een licht voorbehoud voor de PS weliswaar) pro grondwet waren.

De andere lidstaten hebben zeker het recht om zich nog uit te spreken over de grondwet, maar in de landen waar nog referenda worden gehouden, zou dat nog wel meer onaangename verrassingen kunnen opleveren, te beginnen op 1 juni met Nederland.

De diverse Europese regeringen worden dan afgestraft voor het decennialange beleid van overheveling van bevoegdheden naar het supranationale niveau.

Hebben de regeringsleiders de boodschap van de kiezer begrepen? De eerste reacties op het Franse NON doen vrezen van niet. Volgens hen is er geen alternatief.

Is there?

Vrede en welvaart in Europa zijn niet afhankelijk van de vorming van een almachtige, supranationale elite. Vrije Europeanen met wortels in hun eigen lokale gemeenschap zullen van onder uit samenwerken met andere vrije Europeanen voor vrede en welvaart op hun continent. Zij verdienen die kans!
# posted by Peter Fleming @ 11:11 p.m.

|

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Google
Web deanderekijk.blogspot.com