09 augustus 2006

 

Undercover


Enkele weken geleden was het Lieven Decauter, mede-oprichter van het Brussels Tribunaal "dat als uiteindelijke doel heeft een moreel oordeel te vellen over de Verenigde Staten in het licht van de Irakoorlog en het Project for the New American Century", die de cover van zijn beroep, zijnde "docent filosofie aan het RITS en de KUL", gebruikte om zijn vrijetijdsbezigheid, zijnde in o.m. De Standaard tirades afsteken tegen Israël en de Verenigde Staten, enige serieux te geven.

Vandaag haalde ene Peter Vanhoutte een gelijkaardige stunt uit. Zijn opiniestuk in De Standaard kwam erop neer dat als we de VS laten doen, we worden meegesleurd in een nieuwe groote oorlog. Op het einde schreef hij iets in de zin van: "de kerkhoven in Normandië liggen vol met jongeren van verschillende nationaliteiten omdat technocraten geweld als oplossing zagen". Laat mij zo stellen: zo had ik, bezoeker geweest zijnde van de kerkhoven van Colleville-sur-mer (VS), Bayeux (G-B) en La Cambe (Dui), de strijd tegen Nazi-Duitsland nog nooit bekeken.

Vanhoutte, die zijn stuk ondertekende in de hoedanigheid van senior policy adviser bij de OVSE in (ocharme) Kosovo, is ex-volksvertegenwoordiger voor Agalev (zijn huidige job bij de OVSE lijkt wel een troostprijs) en is betrokken geweest bij bomspottings in Kleine Brogel en bij "protest" tegen Amerikaanse militaire transporten via België naar Irak.

Vinden jullie nu ook niet dat Decauter en Vanhoutte hun lezers eigenlijk bedriegen door hun stukken onder hun officiële hoedanigheid te ondertekenen, i.p.v. met

Lieven Decauter
Mede-oprichter van het Brussels Tribunaal "dat als uiteindelijke doel heeft een moreel oordeel te vellen over de Verenigde Staten in het licht van de Irakoorlog en het Project for the New American Century"

of met

Peter Vanhoutte
Ex-volksvertegenwoordiger voor Agalev, bomspotter

???

Misschien doen ze het wel omdat ze diep vanbinnen wel beseffen dat, als ze dat wel gedaan hadden, nog minder mensen hen serieus zouden nemen. Ondertussen vraag ik me af hoe dergelijke mensen aan de universiteit les kunnen geven of naar het buitenland op officiële missie kunnen worden gestuurd.
# posted by Peter Fleming @ 10:30 p.m.

|

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Google
Web deanderekijk.blogspot.com