14 oktober 2010

 

Professor UG geschorst omwille van "controversiële standpunten"?


Gelezen op standaard.be


Gentse universiteit schorst professor Internationaal Publiekrecht

GENT - Professor Internationaal Publiekrecht Marc Cogen is preventief door de Gentse Universiteit geschorst wegens klachten over 'grensoverschrijdend gedrag'. Dat bevestigt de Ugent donderdagavond.

'Op basis van herhaalde meldingen wegens grensoverschrijdend gedrag en in het belang van het onderzoek van een formele klacht bij de externe psychosociaal preventieadviseur tegen professor Marc Cogen, heeft de UGent prof. Marc Cogen preventief geschorst in het belang van de dienst', aldus de Gentse universiteit.

De man behoudt tijdens de duur van het onderzoek zijn salaris. Hij wordt wel de toegang tot de universitaire terreinen en gebouwen ontzegd. 'Met onmiddellijke uitwerking, tenzij hij door de academische overheid zou worden uitgenodigd of hem uitdrukkelijke toestemming zou worden verleend en deze hem begeleidt.'

De 55-jarige Marc Cogen werd in het voorjaar al zijn lesopdracht internationaal publiekrecht, een verplicht vak voor eerstejaarsstudenten rechten, afgenomen. Hij kon wel nog een aantal keuzevakken doceren.

De professor schuwde geen controversiële standpunten rond Israël en de Verenigde Staten en de oorlog in Irak. In het verleden beschuldigde hij de Universiteit en een aantal collega's van antisemitisme.

Ondanks negatieve evaluaties van bachelorstudenten had de professor wel een achterban onder zijn studenten, er werd zelfs een facebookgroep geopend ('Marc Cogen moet blijven doceren! '). In 2009 verloor hij de rectorverkiezingen tegen Paul Van Cauwenberge.

Marc Cogen was donderdagavond niet bereikbaar voor commentaar.
# posted by Peter Fleming @ 8:30 p.m.

|

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Google
Web deanderekijk.blogspot.com